Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen bekräftar: 21-årig kvinna från Gävle omkom i södra Frankrike

11 augusti omkom en 21-årig kvinna från Gävle i en olycka i Södra Frankrike, det bekräftar Gävleborgspolisen på fredagen. Kvinnan var med i en bilolycka och föll ner för ett stup när hon skulle avlägsna sig från vägen.

Annons

Olyckan som inträffade i Provence i höjd med staden Saint Maxime har figurerat i fransk press. Enligt lokaltidningen Var-Matin är den amerikanske medborgaren som körde bilen misstänkt för rattfylleri. I bilen fanns kvinnan från Gävle och ytterligare en medresenär.

De ska ha klarat sig så pass oskadda från bilolyckan att de kunde ta sig ut ur bilen för egen maskin men tragedin var framme kort efter då de skulle avlägsna sig från vägen och inte insåg att ett stup väntade på andra sidan vägräcket. Det var vid tillfället mycket mörkt på platsen, rapporterar Var-Matin.

21-åriga Gävlekvinnan och medresenären föll tiotalet meter. Medresenären landade i vegetation och klarade sig med lindriga skador.

På fredagen bekräftar Gävleborgspolisen att de hjälpt fransk polis i ärendet.

– Vi har hjälpt fransk polis att meddela anhöriga om det inträffade och det utfördes samma dag som olyckan inträffade, 11 augusti, säger Paul Edenström hos polisen.

Olyckan skedde i höjd med staden Saint Maxime.

Mer läsning

Annons