Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blandade känslor efter S dåliga valresultat

Att Socialdemokraterna går tillbaka så kraftigt i Hofors kan delvis förklaras av Hoforspartiets framgångar, menar Marie-Louise Dangardt (S).
– Det är ett parti med många bra, kända profiler som fått många röster, säger hon.

Socialdemokraternas historiskt starka stöd i Hofors har naggats ytterligare i kanten.

– Jag har blandade känslor, och då pratar jag om Sverige, landstinget och kommunen – och framför allt SD:s framfart. I Hofors har de i alla fall lägst stöd i länet, säger Marie-Louise Dangardt (S), kommunalråd i Hofors dagen efter partiets dåliga valresultat.

En stor del av väljarflykten tror hon kan förklaras med Hoforspartiets framgång. Hon ser många likheter med vad det nya partiet vill åstadkomma och vad Socialdemokraterna vill.

– Det är i stort sett lika, men vägen dit kan vara olika. Nu får man se inifrån vad som är möjligt att genomföra, säger hon.

Dessutom pekar Marie-Louise Dangardt på att Socialdemokraterna tappar stöd i många kommuner.

– Det har skett en förändring och vi följer med den vågen, säger hon.

Kommer ni att fortsätta styra Hofors?

– Det får vi se, vi har den ambitionen, säger Marie-Louise Dangardt.

Läget är enligt henne fortfarande mycket osäkert innan den slutgiltiga mandatfördelningen är klar och man har enligt henne inte diskuterat med något annat parti om samarbete.

– Jag är orolig för vad som kan hända på onsdag.

Det låga valdeltagandet i Hofors är också oroande, även om hon hoppas att siffrorna ska förbättras efter onsdagsräkningen, precis som vid EU-valet.

– Det finns folk som är beredda att dö för att få rösträtt, här är vi för lata för att använda den, säger hon.