Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandade känslor hos MP

/

(Uppdaterad 22.35) Det var blandade känslor på Miljöpartiets valvaka på restaurang Bienvenido i Gävle. Partiet gjorde sitt bästa val någonsin, men Sverigedemokraternas framgångar och de Rödgrönas valförlust på riksplanet var smolk i glädjebägaren.

Annons

Miljöpartiet gick framåt med över två procentenheter i Gävle och är en av valets stora vinnare tillsammans med Moderaterna och Sverigedemokraterna.
– Vi gör ett bättre val än någonsin, men det är tråkigt att inte Socialdemokraterna har samma flyt, säger partiets toppnamn till riksdagen, Bodil Ceballos.
Hon konstaterar att partierna får en jobbig situation att hantera med Sverigedemokraterna i riksdagen, men vill inte kommentera om MP kan tänka sig att byta block för att hindra att SD får en vågmästarroll.
– Jag spekulerar inte i någonting. Vi får sätta oss ned i lugn och ro och diskutera, säger hon.
Roger Persson, toppnamn för MP i Gävle kommun, tycker att valresultatet är "roligt och positivt". Han tror att framgångarna beror på att miljöfrågan har fått ett större gehör i debatten och är särskilt glad över att partiet är så starkt bland de unga väljarna.
Om SD:s vågmästarroll i Gävle kommunfullmäktige säger han:
– Det är inte aktuellt att samarbeta med Sverigedemokraterna. I så fall blir det en annan, blocköverskridande lösning.

Mer läsning

Annons