Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blev jag illa bemött på akuten för att jag är ung?

Dagens ris till två stycken. Först läkaren på familjeläkarjouren i Sandviken som tog emot min son på 2,5 månad. Ringde in för att han verkade slö, hängig och förkyld. Det läkaren säger till mig och barnets pappa är att sonen inte verkar sjuk och bedömer honom som frisk utan att knappt ha tagit i honom. Han sa att bebisar upp till sex månader kan låta som min son gjorde (hosta, harkla och låta hes). Gick därifrån grymt irriterad över att han inte ens undersökte min son.

Senare på kvällen inser vi att han fått feber och han blir ännu mer slö och slapp, ringer 1177 och får åka till akuten (jahaa, fortfarande inte sjuk eller?). Där i receptionen möts vi av en kvinna som verkligen såg ner på mig. Hon sa ingenting när vi kom in utan bara stirrade på oss som om vi skulle veta vad hon ville höra.

Till slut berättar jag i alla fall varför vi är där och får något mummel till svar. Hon frågar sedan ”Men har ni inte gett honom alvedon?”. Som om vi var helt knäppa och oansvariga. Klart vi inte gett ett litet spädbarn alvedon innan vi vet vad som är fel! Kände mig kränkt av denna kvinnas sätt att prata till mig.

Man kan ju fundera vad jag gjort. Är det för att jag är ung?

Efter allt ris måste jag också ge en ros till läkaren som vi till slut fick träffa på akuten. Den mannen visste vad han gjorde och fick oss att känna oss trygga. Synd att inte fler var som honom.

Unga mamman

SVAR DIREKT

Det är tråkigt att höra om era erfarenheter från både akuten på Gävle sjukhus och familjeläkarjouren i Sandviken.

Även om ni till slut fick känna er trygga i akutvården beklagar vi det bemötande ni fick.

Vi ser mycket allvarligt på händelsen och vill gärna reda ut vad som hänt. Vi ber er därför kontakta oss via landstingets växel 026-15 40 00.

Johan Hagsjö

Hanna Höghielm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare