Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blir det en fällande dom vet jag inte om jag arbetar kvar


Hur ska jag kunna fortsätta arbeta på förskolan?

Ansvara för stora barngrupper. Vi vänder redan ut och in på oss för att få ihop dagen. Sedan ska vi ge barnen trygghet, se varje barn, finnas till i varje sekunds händelse.

Kan jag det i hemmet? Händer inga olyckor annat än i förskolan? Vilka bär ansvaret? Det är en stor fråga i dag då en medarbetare står alldeles själv och väntar på dom i ett väldigt olyckligt fall. Det kunde ha varit du! Det kunde ha varit jag! Vad har vi för ansvar tillsammans?

Jag kan inte föreställa mig sorgen att vara förälder och mista ett barn. Fruktansvärt. Fruktansvärt för den åtalade som aldrig i hela sitt liv har velat att det ska drabba någon. Är det någon som ska stå till svars för denna tragiska olycka så är det de som bestämmer så att det inte finns tillräckligt med pedagoger på förskolorna. Fler ögon, öron och händer. Olyckor kan visst hända ändå men då har det gjorts allt som går för att förhindra dem.

Blir det en fällande dom vet jag inte om jag vill arbeta kvar inom barnomsorgen längre. Vi måste tillsammans visa att vi inte går med på detta. Jobba på att få in mer pedagoger i barngrupperna. Mindre barngrupper som ger trygghet till personal föräldrar och barn. Tänk om vi alla kunde gå ihop; föräldrar, pedagoger och chefer inom barnomsorgen.

För en tryggare förskola för alla. Jag har arbetat över 20 år inom förskolan och måste säga: Det var bättre förr!

Kristina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare