Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blir det en friidrottshall?

Annons

Med några få dagar kvar till valet kommer här en fråga från en väljare som representerar ett par- till trehundra väljare: -Kan något parti garantera att den sedan länge utlovade och planerade friidrottshallen byggs i Gävle och att den då står klar under första hälften av mandatperioden?
Jag som frågar heter Mats Åkerlind och jag har varit inblandad i detta ärende under cirka 20 år. Jag har upplevt många möten och fått höra många uppmuntrande ord om att ”nu är det er tur och nu skall ni prioriteras”.
Planer har presenterats men i realiteten har den enda förändringen varit att våra löparbanor i Gavlerinken togs bort, vilket förde våra sprintmöjligheter tillbaka till 1960-talsnivå.
Gång efter gång får vi veta att vi är på tur, bara för att senare i tidningarna få läsa att något nytt projekt har dykt upp som får förtur.
Under tiden sitter våra äldre friidrottare 1-3 gånger per vecka och kuskar på vintervägar till Falun och Bollnäs för att kunna träna. Vi har haft ett par olyckstillbud och nu börjar vintern igen…
Vintern kommer och nya chanser kommer och försätts kanske. Våra gymnasier jobbar stenhårt för att få in friidrotten i gruppen Nationell Idrottsutbildning. Rapporten till Friidrottsförbundet är mycket positiv till Gävle i fråga om allt – utom den ytterst viktiga faktorn inomhushall.
Beslutet om hall måste komma ytterst snabbt om gymnasierna skall komma med vilket är viktigt för dem och för friidrotten här i Gävle.
Jag ställde motsvarande fråga redan för fyra år sedan och det kom positiva svar från flertalet partier. Valdagen passerade och så var allt som vanligt igen, d v s inget händer.
Ursäkta mig, vänner i de styrande partierna, men jag vet inte om jag vågar lita på er. Ni har i många år talat väl men utan att skrida till handling.
Lämna den taktiken och gör nu slag i saken.
Och – ursäkta mig, vänner i oppositionen, jag vet inte om jag vågar lita på er heller. Dels har svaren varit vaga, dels lite spretiga mellan era partier. Bitvis har ni faktiskt varit ganska oförstående och jag efterlyser konkreta och realistiska mål.
Så – får jag och ett på marginalen viktigt antal väljare ett rakt svar innan söndag? Jag kommer ihåg valdagen 1982. Då lovade Eva Gillström under GD-GIF på Strömvallen att det skulle bli en ny arena för friidrott inom två år. Vi tävlade på den nya arenan i maj 1984! Dags för en repris, tack.
Mats Åkerlind
Styrelseledamot Svenska Friidrottsförbundet
Mångårig ledare i Gefle IF och Gästriklands FIF

Mer läsning

Annons