Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Block 17 blir kvar

Fritidsgården i centrum, Block 17, verkar få vara kvar ett tag till. De föreslås få ha kvar sitt kommunbidrag fram till 31 maj nästa år. Under tiden ska Kultur & Fritid utreda förutsättningarna för fritidsgårdsverksamhet i centrum.

Som Arbetarbladet tidigare berättat är framtiden oviss för fritidsgården Block 17 som drivs av föreningen På rätt väg. Kontraktet för lokalerna som ägs av företaget Diös är uppsagt och föreningens ekonomi är pressad.

Fritidsgården har dock fått ett muntlig besked av Diös om att få vara kvar till sommaren och nu föreslås även kultur- och fritidsnämnden besluta att föreningen får ha kvar sitt verksamhetsstöd fram till 31 maj.

De tuffare krav som ställs på fritidsgårdar genom ett nytt avtal som gäller från 2008–2012 blir dock svåra för Block 17 att klara av. Avtalet innebär bland annat att ingen del av gårdens stöd ska gå till att betala hyran. Block 17 använder i dag en stor del av sitt stöd till att betala sin hyra eftersom det är den enda av Gävles fritidsgårdar som håller till i lokaler som inte ägs av kommunen.

Kultur & Fritid ska nu, om politikerna röstar ja till förslaget, genomföra en utredning om förutsättningarna för en fritidsgård i centrum.

Syftet är att utredningen ska möjliggöra en fortsättning av fritidsgårdsverksamhet enligt det nya avtalet från 1 juni 2009.