Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bloggar, bloggar – överallt bloggar

/

Annons

Isabella Löwengrip gör det, Kenza Zouiten också. Till och med jag gör det! Ja, jag pratar förstås om bloggar. När jag började blogga för cirka två-tre år sedan visste jag knappt vad det var. En kul grej att prova liksom. Jag skrev för mig själv, mina tankar och det var väl mest som en liten dagbok. Nu är bloggarna så sjukt stora. Isabella ”Blondinbella” Löwengrip och Kenza Zouiten driver de två största bloggarna i Sverige, och nu skriver man inte längre bara om sin dag, utan nu skriver man om allt möjligt.

Okej, Blondinbella skriver ju och gör ju allt möjligt hela tiden. Och tjänar så otroligt mycket pengar på det. Men på ett sätt kan jag förstå att hon tjänar mycket pengar, för hon har väldigt många bollar i luften samtidigt och kämpar ju för det. Fast, några hundra tusen i månaden kanske var en överdrift? Men som Kenza, hon skriver ju inte om något speciellt? Hon skriver ju om sin dag, precis som jag gör, men hon tjänar ändå mer än 100 000 kronor i månaden! Hur f*n är det möjligt? Att man kan tjäna så mycket pengar på att sitta och skriva vad man gjort under dagen, eller lägga in en bild som visar vilka kläder man har haft på sig under dagen.

För mig är det i alla fall helt ofattbart. En bloggare tjänar så pass mycket pengar, men en läkare till exempel? Ja, ni har säkert hört det här förr, men läkare räddar faktiskt liv, medans bloggare just bara sitter vid datorn och knappar på sitt tangentbord. Brandmän räddar också liv ibland, men inte kammar de hem några 100 000 i månaden inte. Nej, det är det väl inte ens frågan om.

Som sagt så skriver jag också blogg, men jag gör det inte för någon annan än mig själv. Visst är det kul att folk läser, men jag strävar inte direkt till toppen. Nej, jag skulle inte vilja leva Blondinbellas liv, det skulle absolut vara för mycket för mig. Jag som knappt orkar med skolan, hur skulle ett liv med massa möten, tre olika företag och en klädkollektion se ut?

Det verkar ju passa henne perfekt, så det är ju kul för henne. Okej, jag måste säga att jag läser en hel del bloggar, men jag kan räkna dem på mina fingrar i alla fall, däribland Blondinbellas och Kenzas. På ett sätt hjälper väl jag dem lite med pengarna, om man kan säga så. För vad jag har förstått får de ju även pengar beroende på hur
hög läsarstatistiken är.

Men vad är det som har gjort att bloggarna har blivit så stora? Vart man än vänder sig när man är inne på internet så handlar det om bloggar. Tv4, Aftonbladet, Veckorevyn, om man söker på något ord på Google som någon blogg innehåller, ja överallt! De har tagit över internet helt och hållet. Men sen kan man ju fråga sig om det är något som kommer hålla sig, eller om det är slut snart? Om bloggarna kommer att tyna bort. På ett sätt hoppas jag nästan det, för det finns många människor som är beroende av bloggar. Som ägnar flera timmar om dagen åt att läsa blogg, eller själva skriva blogg. Inte konstigt att man är stressad här i livet, när man till och med lägger undan massa tid till att blogga eller läsa bloggar. När man kan göra så mycket annat den där timmen, eller för de mer extrema, de där timmarna. Lev livet istället för att sitta inne i bloggvärlden, så kanske ni snart har något intressant att skriva om i eran blogg.

Annons