Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bob hund

Annons

På ”Det överexponerade gömstället” får Thomas Öberg äntligen tala till punkt. Vad han vill ha sagt är däremot inte helt fastställt. Säkert är dock att de vardagsbetraktelser bob hund lärde oss att älska på sina tre första skivor nu på allvar är borta till förmån för, på denna skiva, mer abstrakt samhällskritik.

”Tvångstankar” sätter sig efter några lyssningar och har god potential att bli en vinnare live. Barnkörer och blås passar bob hund bättre än man kan tro. De borde rentav låta denna kostym ta lite större plats än vad de gör. Precis som med förra skivan känns det ofta som om låtarna aldrig riktigt skrivits färdigt. I låtar som ”Stumfilm” och titelspåret (plattans två huvudnummer) är detta en styrka då Öberg får flumma friare än någonsin. Lyssnar jag på ”Lite av varje för ingen” lider jag av däremot av den dåliga melodin. Samma sak gäller på flera andra låtar där texterna mest känns som fragment.

Hur låter det då, mer konkret? Ibland låter det mer som Sci-Fi Skåne än det band som vi är vana att kalla bob hund. Eller som om Thomas Öberg gjort en soloskiva där han och ingen annan kan springa runt i sitt gömställe och tala till punk, förlåt punk…t. Det är bra, stundtals riktigt, riktigt bra.

Men ska inte bob hund vara fantastiska?

Magnus Mjöhagen

Annons