Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cornwell hänger med i utvecklingen

/

Annons

Skvallerbloggen Gotham Gotcha är elakare än Alex Schulman och Kissie någonsin kan drömma om.

Gotham Gotcha är mordisk så det räcker för en hel kriminalroman.

Den hemliga och ytterst populära bloggen spelar en viktig roll i Patricia Cornwells senaste Scarpetta-deckare.

Det hindrar dock inte författaren från att dessutom piffa upp boken med ett ”dvärgmord” som det får heta i tidningsrubrikerna. 120 centimeter långa Terri Moer lider av akondroplasi och bacillskräck och hittas strypt i sitt badrum.

Hennes lika kortväxta pojkvän misstänks för dådet. Han kräver att få träffa rättsläkaren Kay Scarpetta som med tiden (16 böcker!) hunnit bli berömd och få eget expertprogram på CNN.

Jag har läst några Scarpetta tidigare. Då var hon fortfarande utredningarnas skickliga grovjobbare som fick slita hårt för sina framgångar.

Men i takt med att avancerad kriminalteknik och DNA-spår blivit det hetaste i tv-rutan har också Scarpetta gjort karriär.

Titeln ”Scarpetta” säger något om hennes ökade betydelse som person. Hon är numera en kändis som mitt i ett mordfall själv drabbas av Gotham Gotchas vassa tunga (nästa deckare, ännu ej översatt, heter förresten ”The Scarpetta factor”, så trenden fortsätter).

Patricia Cornwell hänger onekligen med i utvecklingen. Den här berättelsen är nätanpassad och storstadsglamourös, mycket spännande och intrikat. Fast det var lättare att gilla Scarpetta som underdog.

Mer läsning

Annons