Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjeklassiker till läsarna

/
  • Berglinsfavoriter. En bok med samlade teckningar på temat familjeliv är Gävleparet Jan och Maria Berglins bidrag till sommarutgivningen. Kultursidan passar på att lotta ut tio exemplar.
  • Vinn! Kulturredaktionen lottar ut tio exemplar av Jan och Maria Berglins sommaraktuella bok ”Varje dag man inte köper pizza är en seger”.

Vi som köper skräpmat fast vi officiellt avskyr det och käkar upp chipsresterna sen ungarna lagt sig.
Det är oss det handlar om. I Gävletecknarna Jan och Maria Berglins nya bok.

Annons

Den innehåller samlade teckningar på temat familjeliv.

Storhandling, föräldramöte, melodifestivalen och WoW. Dagarna går. De kommenteras lakoniskt av Berglins stornästa figurer som vänder flintastek och kör till återvinningsstationen med lika delar panik, pliktkänsla – och ömsinthet.

Boken heter ”Varje dag man inte köper pizza är en seger”. Och är den femtonde (!) sen debuten 1992.

Berglins hör solklart till den svenska serie-eliten.

Tecknarparet är också ärade medarbetare här på Arbetarbladets kultursida. Vi publicerar återkommande deras tecknade fyrrutingar och strippen Far&jag.

Inför sommaren vill vi passa på att ge en extra dos Berglins. Tio exemplar av den nya boken lottas ut.

Mejla namn och adress till kulturen@arbetarbladet.se och berätta att du vill delta i utlottningen. Ange ”Berglintävling” som ämne.

Även brev går bra, skickas till: ”Berglintävling”, Kulturredaktionen, Box 287, 801 04 Gävle.

Vinnarna dras bland inkomna svar onsdag 24 juni klockan 12.

Under sommaren kan man förresten även se Jan och Maria Berglins teckningar, samt Maria Berglins måleri, i en utställning som visas på Engeltofta. Den är öppen alla dagar under perioden 28 juni till 26 juli, som en av flera utställningar i samband med det årliga arrangemanget Kulturkvällar på Engeltofta.

Men först en samling Berglin-klassiker till familjen kanske! ”Varje dag man inte köper pizza är en seger” kommer ut på Kartago förlag. Tävlingen börjar nu.

Annons