Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favorit i fängelse

/

Annons

Jens Lapidus toppar listan över de mest utlånade böckerna på Kumlaanstalten. Hans hårdkokta bok ”Gängkrig 145” ligger etta på listan, ”Aldrig fucka upp” ligger trea och ”Snabba cash” ligger nia, skriver Metro.

– Roligt att se att böckerna även har framgång bakom murarna och hos en målgrupp som normalt kanske inte läser så mycket, säger Anna-Karin Korpi på Wahlström & Widstrand som ger ut Lapidus, till tidningen.

Faktum är att hela topp tio-listan utgörs av böcker om kriminalitet, skrivna av män. Utöver Lapidus gillar de intagna till exempel Roberto Savianos ”Gomorra” och Lasse Wierup och Matti Larssons ”Svensk maffia”.

När en liknande undersökning gjordes på USA:s omstridda terroristfängelse Guantanamo nyligen, var det i stället ”Harry Potter”-böckerna och ”Sagan om Ringen”-trilogin som lockade till läsning.

(TT Spektra)

3

... och en halv miljon kronor förväntas en romersk bronshjälm kosta när den säljs på auktion i november. Hjälmen hittades i nordvästra England och är en av tre i sitt slag som har upptäckts i Storbritannien någonsin. Forskare tror att romarna bar hjälmen för att markera status eller förträfflighet i ridkonst.

Mer läsning

Annons