Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag har inte lyckats sluta skriva"

/

Författaren Ulf Lindström som har fått tidningen Vi:s litteraturpris och som intervjuas i samma tidning. Dagermans julbud. Riddarna av Dagermansällskapet – Bengt Söderhäll och Urban Forsgren – drar ut i juletid.

Annons

 I kväll återfinns de på Skutskärs bibliotek för att sjunga Stig Dagermans julbudskap. Poeten Söderhäll passar även på att högläsa valda delar ut sina egna diktsamlingar.

Nannas återkomst. Vårens boksläpp börjar tillkännages, och en av dem som kommer med nytt i början på nästa år är tidigare Gävlebon Nanna Johansson. Hennes seriealbum ”Välkommen till din psykos” beskrivs vara ”lika skrämmande och underhållande som en tolvåring som fått i sig sin klasskamrats damp-medicin”. Nanna Johansson är också aktuell med en teaterföreställning som via Riksteatern kommer till Gävle i vår. Titeln är ”Vårens nyckelord är ångvält” och baseras på berättelser från några av våra främsta serietecknare. Nanna Johansson har numera flyttat till Malmö och är känd för den stora allmänheten för sin medverkan i P3 i program som ”Pang Prego” och ”Tankesmedjan”.

Mer läsning

Annons