Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mord i ljusa nätter

/

Annons

Det är sommar på Shetlandsöarna. Ljust dygnet om. Besökare blir smått galna av en sol som de inte kan komma undan. Öborna tittar ut ur sina stugor, vårdar sina karga trädgårdar, klipper fåren, men håller lika hårt som annars om sina hemligheter.
Inflyttade engelskan Fran har utställning tillsammans med etablerade konstnären Bella Sinclair, en av ögruppens kändisar. Vid vernissagen dyker plötsligt en okänd man upp, ställer sig framför en målning och börjar gråta.
Dagen efter hittas mannen död.
Frans nye pojkvän, poliskommissarien Jimmy Perez, får ett styvt jobb att reda ut vad som har hänt. Vem mannen kan ha varit och vilken förbindelse som han har haft till Shetlandsöarna och dess invånare. Även denna gång får han hjälp av kriminalpolisen i Inverness men hittar gåtans lösning i sin kännedom om ögruppens människor.
”Vita nätter” är den andra i en planerad kriminalkvartett från Shetlandsöarna. Ann Cleeves gestaltar känsligt en udda miljö och dess invånare. En försiktig kärlekshistoria piffar upp den här kriminalromanen där intrigtrådarna är lite väl hårt dragna och spänningen inte är överväldigande.

Annons