Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräckfakta i debatten

Annons

Författarbråk hör sommaren till. Men kanske inte det här senaste ändå. Vem tusan orkar bry sig?

Rubrikerna i år handlar om att deckarförfattaren och exministern Thomas Bodström sagt att Jan Guillou och GW Persson skriver dåligt. Varvid de påhoppade försvarar sig. Det är Bodström som skriver dåligt (Persson). Och vill ge igen för gammal ost (Guillou).

Problemet är att det inte finns något problem för läsarna att ta ställning till i den här debatten. Det är ju rena fakta att Bodström är en urusel deckarförfattare jämfört med Persson och Guillou.

Det är en debatt som aldrig kan leda någonvart.

Utom möjligen till att Thomas Bodström ser ut som en dumstrut. Konstigt nog var det säkert i avsikt att göra ett gott intryck inför valet som han gav den provokativa sommarintervjun i tidningen Café.

Hur som helst drunknar författarnas fiktiva gräl i verklighetens sommarthriller: Familjen Isacsons skräcksemester. Mamma, pappa och barn rånades tre gånger under sin husvagnsresa till Frankrike. Totalt orädda tjuvar stängde av larmet, sprutade in gas, snodde cyklarna därbak, tog mobiler, dator, dvd och till och med bilnycklarna.

Artikeln stod i Expressen (23 juli). Det är inte sånt man vill läsa. Men dramatiken i berättelsen hade nog ingen av de lättjefullt sommargrälande herrarna kunnat slå.

Mer läsning

Annons