Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bodil Juggas prisad som filmskribent

Får Filmpennan för framstående filmjournalistiska insatser.

Arbetarbladets filmskribent Bodil Juggas har mottagit det prestigefyllda priset Filmpennan som delas ut årligen av Filmpublicisternas förening. "Med sin synnerliga välvässade penna och sitt genuina engagemang i filmfrågor är hon alltid lika läsvärd och tankeväckande", lyder juryns motivering.
– Det är jättekul. Jag tror faktiskt att det är första gången som de uppmärksammar någon från en liten tidning, och någon från en tidning i Norrland, säger Bodil Juggas har skrivit om film för Arbetarbladet sedan hon började på tidningen 1984.
Sedan dess har hon jobbat för att utöka den lokala filmbevakningen och för att tidningen ska vara en egen röst i film-Sverige. Tack vare sitt stora engagemang har hon satt Arbetarbladets filmbevakning på kartan.
– Det är alltid kul att bli uppmärksammad, men främst är jag glad för att man lyft blicken från storstan, säger Bodil Juggas.
Priset Filmpennan instiftades 1962. Bland tidigare pristagare finns Miranda Sigander, TT, Roger Wilson, Sveriges Radio och Nicholas Wennö, Dagens Nyheter. Förra året gick priset till Jacob Lundström på tidskriften FLM.