Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bolag vill anlägga vindkraftpark nära Iggön – vi måste stoppa detta!

Annons

För några år sedan hade vi ordnat finansiering och fått klartecken från Vägverket för att rensa upp Iggö kanal så att kanoter och småbåtar åter skulle kunna passera. Vattendomstolen avslog efter överklagande från ett par miljöaktivister som lögnaktigt påstod att muddermassor skulle tippas i havet och att kanalens kransalger skulle dö.

Fakta var inga massor skulle tippas i havet och inga alger finns det heller i kanalen. Det kunde en sakkunnig konstatera som med sin kajak fastnade i den blivande torvmossen. Hon arbetade på Tjärnö Marinbiologiska Laboratorium och kunde allt om havsbottnar.

Nu har nya miljöaktivister dykt upp på Iggön och skrämt slag på befolkningen som bor där just på grund av den vackra havsmiljön. De vill bygga gigantiska vindsnurror på milsvida områden några kilometer utanför Iggön och Norrsundet med höjder upp till 320 meter.

Nu har nya miljöaktivister dykt upp på Iggön och skrämt slag på befolkningen som bor där just på grund av den vackra havsmiljön. De vill bygga gigantiska vindsnurror.

De två personer som står bakom idén bor förstås inte här och kommer aldrig att ha den förstörda miljön i sin närhet. Vad ger dem rätten att skrämma upp oss? Deras företag Svea Vind Offshore AB har 50 tkr i aktiekapital och inga redovisade vinster. På grund av liten omsättning är de undantagna från revisionskrav. Deras andra bolag Svea Vind AB har heller inga pengar.

Är de två ägarna bara fanatiska klimatgrubblare eller har de en slug plan att predika för sin idé och att tjäna sig rika på att utländska investerare nappar på projektet?

Leve Kransalgen!

LÄS fler insändare här:

Vårtecken från Billudden och Boulognerskogen!

Svar: Parkeringssituationen i Sandviken är under all kritik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare