Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bolt

Bolt
Regi: Byron Howard och Chris Williams
Svenska röster: Rennie Mirro, Sussie Eriksson, Fredde Granberg med flera
Filmstaden, Gävle

Hunden Bolt lever i villfarelsen om att han är en superhund. Han kan springa genom väggar, har lasersyn och kan skälla fram en jordbävning.

Tillsammans med matte Penny slåss de mot skurkar, men det är bara en tv-serie och det vet inte Bolt. Precis som Jim Carrey i The Truman show konfronteras han med verkligheten och Bolt skiljs från sin Penny.

Filmen berättas i ett rasande tempo. Ibland är det skrämmande. Explosionerna avlöser varandra. Emellanåt är manuset för tunt, men när Bolt hamnar i New York och träffar den gatusmarta katten Strumpan börjar skratten också komma. Filmen övergår till en roadmovie, för Bolt ska till varje pris tillbaka till Hollywood och matte Penny.

Bilderna har ett härligt djup och tredimensionella barnfilmer fungerar bra. Trots all fantastisk teknik och är det ändå den lilla vovven som är minnesvärd. Han ger inte upp trots att han inte har några superkrafter. Manusförfattarna håller sig kvar på barnens nivå och flirtar inte för mycket med den vuxna publiken.

Budskapet känner vi alla till, både barn och vuxna; borta bra men hemma bäst.