Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bonnevies pojkvän erövrar Sverige

Han lockade miljonpublik

i Norge.


Men i Sverige är SVT:s nyförvärv Fredrik Skavlan mest känd som skådespelerskan Maria Bonnevies pojkvän.Det gör mig ingenting. Jag är ju det, säger den norske programledaren.

Han har intervjuat Robbie Williams, Kofi Annan, Nicole Kidman och Bill Clinton. Under nio år ledde Fredrik Skavlan Skandinaviens mest sedda pratshow, ”Först & sist”, i norsk tv.

Nu har programledaren flyttat till Sverige för att frälsa de svenska tittarna med pratshowen ”Skavlan” i SVT.

– Får man en utmaning i livet är det roligare att tacka ja, säger Fredrik Skavlan.

”Skavlan” kommer att sändas i åtta delar med start på fredag. Då gästas programmet av Anitra Steen och Kristina Lugn.

Senare under våren kommer bland annat regissören Lukas Moodysson, musikern Lars Winnerbäck och utrikesminister Carl Bildt att intervjuas av norrmannen.

– Jag har många drömgäster. Men att jag får intervjua Moodysson och Winnerbäck känns väldigt roligt, för de ser man nästan aldrig.

Trots att ”Först & sist” även sändes i SVT är Fredrik Skavlan för svenskarna mest känd som skådespelerskan Maria Bonnevies pojkvän.

– Det gör mig ingenting egentligen. Jag är ju det. Och det hoppas jag att jag ska fortsätta vara, säger programledaren och skrattar.

Paret, som bor i både Norge och Sverige, har valt att hålla en låg profil.

– Vi får många förfrågningar om att göra press tillsammans, men det gör vi inte. Det har inte med jobbet att göra, säger Fredrik Skavlan, som för tillfället bor på Södermalm i Stockholm.

– Maria har ju lärt mig väldigt mycket om Sverige. Jag gillade inte Stockholm innan jag träffade henne.

– Jag tyckte det var en blåsig kall stad i öst. Men det har förändrats.

Att Fredrik numera arbetar i Sveriges huvudstad har dock inte underlättat för paret.

– Vi är verkligen dåliga på att planera. Nu när jag är här är Maria i Norge. Hon gör en tv-serie för norsk tv. Så vi har bytt liv. Hon har fått tre barn och en hund i Oslo och jag har fått ett ungkarlsliv på Söder. Det känns bra, säger Fredrik och skrattar.

Camilla Sundell/TT Spektra