Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borgiselever tog priset

Elever från Borgarskolan kan sträcka på sig lite extra i dag. På onsdagskvällen fick de nämligen Lilla Journalistpriset för 2012 i klassen webb.

Flera av eleverna medverkar återkommande i Arbetarbladet.

Dagens Nyheter och Expressen står bakom priset, som delats ut sedan 2001. Följande motivering gavs till varför Borgarskolan fick priset: ”Borgarskolans webbtidning har framför allt lyckats mycket bra med innehållets mix. Dessutom har de riktat sig tydligt till den tänkta målgruppen, skolans elever, men också tilltänkta under vinjetten ’Varför ska man gå på Borgis?’. Utformningen är enkel, lättöverskådlig och konsekvent och har ett formspråk som är typiskt för nyhetssajter. Läsare engageras vidare i att delta i omröstningar, bildinskick och redaktionens arbete. Mycket bra jobbat!”

Tolv elever från medieprogrammets textkurs i årskurs tre har varit stomme i redaktionen. Elever från ettan och tvåan har också medverkat, totalt runt 30 stycken, både från medieprogrammet och samhällsprogrammet media.

Tre av redaktionens medlemmar, Linn Andersson, Simone Liw de Bernardi och Sandra Holmstedt, ingår i Primaredaktionen, som publicerar sig i Arbetarbladet varje torsdag. Elin Hagelin skriver återkommande på våra nöjessidor.