Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Började tävla i vintras – nu vann Adam sitt första folkrace

Adam Westlund, Gestrike, svarade för en prima insats när Skepptunafestivalen avgjordes vid Ekbacken i Skepptuna i helgen. Facit blev seger i juniorklassen!

Tre omgångar avgjordes i lördags, där Adam vann två heat. Segrar blev det även i de två framträdanden som kördes dagen därpå och därmed var 15-åringen från Bagghyttan utanför Torsåker i A-final.

Här blev det ytterligare en förstaplats, till viss del tack vare taktisk körning där alternativspåret valdes vid rätt tillfälle. Adam var på slutet uppvaktad bakifrån av hemmaåkaren Sebastian Anbratt men vann ändå tämligen ohotad.

– Började tävla i vintras och nu kom första segern, berättade Adam efteråt.

I A-final återfanns även Sandvikens Marcus Persson, fyra totalt i kvalet. Slutade här femma sedan bilen lagt av.

Dennis Lundberg, Gestrike, tog sig till B-final. Här blev det en andraplats – och snudd på A-final.

Films Mathias Löf segrade i Veteran/Dam. Småbackas Toni Prepula tampades om ledningen med Löf när han dessvärre drabbades av punktering och valde att bryta.

Toni valde att styra direkt in i depån eftersom han delade bil med sonen Robert Prepula – som kvalat in till seniorklassens A-final som tvåa. Bättre facit i kvalet (full pott) nådde endast Skepptunas egen Christian Hansson.

”Team Prepula” hann byta det punkterade hjulet i tid för start och A-finalen blev rejält spännande. Nyss nämnde Hansson kunde till slut ta hem spelet, men Robban Prepula var inte långt efter över mållinjen!