Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Börje Wallén flyttar pjäsen från Valhalla

Producenten till pjäsen ”Maran” kritiserar nu kraftigt styrelsen i PRO.


Oenigheten rör en läktare som PRO inte vill släppa in i Valhalla.


– Den nya styrelsen har en förstockad syn på vad som ska ske på Valhalla, säger producenten Börje Wallén.


Nu letar de efter

en ny lokal.

Pjäsen ”Maran”, ett beställningsverk från Sandvikens kommun författad av Bernt Olov Andersson, ska spelas på Valhalla.

Åtminstone var tanken så.

Men efter det att PRO, som förvaltar den anrika byggnaden, motsatt sig ett läktarbygge, ser sig producenterna bakom pjäsen nu nödgade att söka en ny lokal.

– Vi är klämda mot en part som bara tjurar, det går inte att arbeta under de förutsättningarna, säger producenten Börje Wallén.

Som Arbetarbladet berättade i går har PRO:s styrelse i en skrivning till kommunen sagt att de inte vill medverka till att en läktare byggs i lokalen. Motiven bakom detta är att golvet kan skadas och att intäkter för uthyrning uteblir.

– De är livrädda för en repa! De vill bara förvalta huset och delar inte ambitionen att göra Valhalla till ett öppet hus.

Den ursprungliga planen var att ställa ut stolar på golvet, men enligt producenten Börje Wallén riskerar golvet att skadas av stolar, och att läktaren är ett sätt att skydda golvet.

Vad det gäller den ekonomiska förlusten, som kan uppgå till 18 000 kronor, har kommunen erbjudit sig att betala hyran för likvärdiga ersättningslokaler.

– Att de skulle förlora 18 000 kronor är skitsnack, säger Börje Wallén.

Han anser att den nya styrelsen för PRO i Sandviken ”har en förstockad syn på vad som ska ske på Valhalla”.

PRO vill inte kommentera osämjan.

– Jag tänker inte kommentera i tidningen, det får han ta direkt med styrelsen, säger Janne Holm, som hanterar ärendet å PRO:s vägnar.