Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borttappad valp hittad – men får inte tas tillbaka

Den hundvalp som försvann spårlöst i början på november har fortfarande inte kommit tillbaka till sin familj i Ockelbo.

Polisen har hittat hunden, men mannen som har hand om den påstår att han köpt den.

Arbetarbladet berättade i början av november om en familj i Ockelbo som blivit av med sin lilla papillonvalp. Hunden skulle säljas till en hantverkare som fattat tycke för den, men enligt mamman i familjen försvann han med valpen utan att betala. Stölden polisanmäldes, men eftersom det fanns en överenskommelse om försäljning mellan parterna rubriceras brottet som olovligt förfogande alternativt bedrägeri.

– Jag vet inte hur jag ska handlägga det här vidare. Kvinnan har ju lämnat hunden och alla handlingar, men utan köpekontrakt, säger Eva Mill på Gävleborgspolisen som har hand om ärendet.

Hunden har efterlysts av ägaren och tillslut återfunnits på en adress i Uppsala. Polisen har kunnat identifiera att det är rätt hund, men den har inte beslagtagits.

– Det är på gränsen till civilrättsligt. Jag hoppas ju så klart att kvinnan får tillbaka hunden, men det är inte säkert att vi från polisens sida kan hjälpa till med det, säger Eva Mill.

Ägaren som vill vara anonym vågar inte själv åka hem till den misstänkta mannen och begära tillbaka valpen. Hon är rädd att mannen då blir hotfull.