Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bowlingbolaget i Hofors ser positivt på läget

Som väntat skrev politikerna av bowlingbolagets lån plus ränta för 2016 och 2017. Förhoppningen från politikernas sida är att det ska ge klubben andrum att få verksamheten att löna sig.
– Just nu ser det positivt ut, säger Conny Andersson, Bowlingbolaget i Hofors AB:s kassör.

Politikerna i kommunfullmäktige beslutade att skriva av ytterligare 800 000 kronor plus ränta av lånet till Bowlingbolaget i Hofors AB.

Läs mer: Politiker skänker 800 000 till bowlingbolag

Men inte utan debatt. Moderaternas Alf Persson ifrågasatte om det var förenligt med kommunallagen och god ekonomisk sed att ge ekonomiskt stöd till ett bolag.

– Vi har subventionerat bolaget med 4 miljoner, säger han på fullmäktigemötet.

Även Hoforspartiets Mathias Strand var kritisk till att de inte fått se en plan för hur verksamheten ska bära sig. Han konstaterar samtidigt att kommunen sitter i en rävsax, med ett tioårigt hyresavtal som måste betalas om Bowlingbolaget går i konkurs.

– Ingen annan förening har fått bidrag med den här summan utan motprestation. Dessutom har föreningen en liten ungdomsverksamhet, säger Mathias Strand.

Läs mer: Mer pengar till skuldsatt bowlinghall

Beslutet att låna ut pengar för att bowlingklubben BK 66 skulle kunna flytta från Hoforshallens källare till gamla systembolagslokalen, och de många avskrivningarna av lånet, försvarades av kommunrådet Marie-Louise Dangardt:

– Nu har vi ett centrum fullt av människor. I kalkylen var en servering med. Jag hoppas fortfarande att det kan bli en sådan verksamhet, säger hon.

Läs mer: Hofors efterskänker 400 000 till bowlinghall

Bowlingbolagets kassör Conny Andersson ser optimistiskt på läget i dag.

– Just nu är det otroligt bra beläggning. Jag tycker att det har blivit mer, det är mycket nytt folk, säger han.