Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra mat gör skillnad

/
  • Håkan Snellman på Gefle Ångkök tycker att arbetet med att leverera skolluncher är bra och företaget lanserar nu det nya varumärket

Tack vare ett projektarbete på John Bauergymnasiet har skolan bytt matleverantör till elevernas luncher. Såväl lärare som elever är nöjda med den mat som serveras av Gävle Ångkök.

Annons

Att Gävle Ångkök leverar skolmat började med Engelska skolans etablering i Gävle. Eleverna krävde bättre mat när skolan valde leverantör och på den vägen är det.

Förra året gjorde några elever på John Bauergymnasiet i Gävle ett projektarbete som handlade om just skolmaten.

När de presenterade arbetet i skolan visade statistiken att de allra flesta ville byta ut den nuvarande maten.

I januari 2011 vann Gävle Ångkök upphandlingen om ny matleverantör och de får nu servera skomat även på John Bauergymnasiet.


Tillagar maten samma dag

All mat tillagas på morgonen och
skickas ut till skolorna samma dag, berättar Håkan Snellman, VD och delägare i Gävle Ångkök.


Företagets affärsidé är att det ska vara så lite halvfabrikat som möjligt och maten ska inte innehålla några onödiga tillsatser.

Matlistan lägger man upp i kortare perioder där man tar hjälp av elevråd och matråd som får vara med och tycka till om maten. Därefter försöker man leva upp till  önskemålen och få med det mesta.

Gävle Ångkök kan mycket väl tänka sig att leverera mat till fler skolor. De är dock väldigt noga med kvalitén och låter inte priset styra.
– Det är inte priset som är drivkraften utan kvalitén och hälsan, säger Håkan.


Nöjda lärare och elever

När Prima kom till skolan var det dags för lunch. Vi frågade  några hungriga elever vad de tyckte om maten och svaren vi fick var väldigt positiva.


Både lärare och elever är nöjda med bytet av matleverantör. Nu äter allt fler elever i skolan varje dag och energin verkar vara på topp. Vi hade turen att få smaka maten och
vi kan inte mer än hålla med, maten var smakrik och fräsch.

Mer läsning

Annons