Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra spel av Ockelbo som slog Köping borta

Ockelbo vann under söndagen bortamatchen i division 2 herrar mot Köping med 79-49.

Annons

Laget startade matchen inspirerat och bra, där man satte press på Köping över hela banan och spelade försvar med speed och aggressivitet.

Den aggressiviteten omsatte man snabbt i spelvändningar och man lyckades bibehålla farten i det offensiva spelet fem mot fem.

Just farten i anfall har laget pratat mycket om, hur man vill hitta öppningar genom snabb bollrörelse och aggressivt agerande.

Det hittade man många fina spel på, där man hittade vidöppna trepoängsskott efter sving och aggressivitet i tresekundersområdet.

I just den delen av spelet så spelade framför allt Erik Persson lysande i den första halvleken.

Efter att vara i ledningen med 47-21 i halvtid så smög det sig in sig lite för mycket lugn i laget, och den tredje quarten blir lite för hafsig där man för enkelt tappade fokus både framåt och bakåt.

Det resulterade i att man gav Köping lite för mycket utrymme och deras anfall, samt att laget inte lyckas skapa bättre lägen för sig själva i deras anfall. Dock så lyckas Ockelbo hitta tillbaka i den fjärde quarten där man höll Köping på tio poäng.

Nu är alla äntligen friska igen, så Ockelbo hoppas på en ostörd och bra träningsvecka inför hemmamatchen mot Järfälla på lördag.

Poänggörare: Alexander Olsson 20, Edvin Jonsson 13, Oskar Linder 11, Erik Persson 6, Filip Unger 6, Max Sundberg 6, Max Lundström 6, Olle Mellström 5, Rasmus Frisegård 5.