Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i flerfamiljshus i Sandviken – öppna lågor slår ut från byggnaden

 
Storbranden i Vallhov
Visa alla artiklar

Vid 17-tiden inkom ett larm om en brand i Sandviken i ett flerfamiljshus på Fredriksgatan i Vallhov, som hade kraftig rökutveckling.

På bilder från platsen syns det hur det är öppna lågor som slår ut ifrån radhusbyggnaden.

Den kraftiga branden startade på en balkong på Fredriksgatan i stadsdelen Vallhov och sedan spred sig branden vidare.

Det har synts öppna lågor från platsen och en kraftig rökutveckling och räddningstjänsten meddelade att det är flera stationer på plats.

TV: Räddningstjänsten höll en presskonferens vid 20.00. Se reprisen av vår livesändning nedan.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada men flera av de boende som har fått evakueras har blivit chockade av händelsen.

Totalt är det två stycken radhuslängor som är drabbade av branden men även en tredje länga har blivit evakuerad på grund av spridningsrisken.

Sandvikens kommun hade under kvällen bemannat Vallhovsskolan för att hjälpa och stötta de drabbade av branden, och de boende som drabbats skulle sedermera få hjälp av sina försäkringsbolag att hitta boenden för natten.

Räddningstjänsten meddelade vid 20-tiden att de kommer vara kvar på platsen under hela natten och så även polisen.

Polisen har spärrat av området och har avspärrningar kring vägarna intill.

Polisen kunde senare under kvällen meddela via sin hemsida att tre av de sex lägenheter i den fastighet där branden startade, är helt utbrunna och ytterligare en är allvarligt brandskadad. I den fastighet dit branden spred sig är sex lägenheter helt utbrunna.

Polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand alternativt mordbrand. Under kvällen har även förhör hållits med vittnen på platsen och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Någon misstänkt för branden finns inte i nuläget.

Texten uppdateras.