Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter upprepade bränder i Bomhus – nu söker polisen vittnen

Vid 11-tiden på fredagen gick polisen ut med en efterlysning av vittnen till den senaste tidens bränder i Bomhusområdet. Senast natten till torsdag brann det på Kokstensvägen i Södra Bomhus.

Annons

LÄS MER: Inbrottstjuv bröt sig in i garage och satte eld på motorcykel

Polisen är i full gång med att kartlägga bränderna i Bomhusområdet och söker nu personer som gjort iakttagelser eller är vittnen till bränderna.

Efterlysningen av vittnen kommer efter en brand på Kokstensvägen i Södra Bomhus där en okänd person ska ha brutit sig in i ett garage och släpat ut en crossmotorcykel på gatan för att sedan tända på den. Branden larmades strax innan 03 natten till fredag.

Polisen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott samt skadegörelse genom brand. Det fanns under fredagsmorgonen ingen misstänkt för händelsen.

Polisen hänvisar alla som har iakttagelser till numret 114 14.

– Vi har tillsatt en grupp som tittar på alla Bomhusbränderna som varit den senaste tiden, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

– Vi efterlyser uppgifter från allmänheten ifall de har sett nåt men vi är också ute och knackar dörr i området. Bränderna har varit i huvudsak kvällstid, fortsätter han.

Utöver motorcykelbranden så brandskadades även en bil och en moped i onsdags i Bomhus. Polisen är dock inte säkra på om det rör sig om en anlagd brand i ondagens fall men arbetar som om det skulle vara det. Mikael Hedström berättar också att det på senare tid varit ett antal mindre bränder i Bomhus, bland annat har en soptunna brunnit.

Mer läsning

Annons