Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brev, citat och ett helgon

Annons

i hela världen, senast en röst på mejlen från, tror jag, Södertälje. Uppskattningen är väl något begränsad men allt man skriver faller inte i god jord.

Eller så här, ordagrant sammanfattat: ”Ska vi sprida budskapet att du står bakom rasismen mot svenskar som breder ut sig allt mer i landet bland invandrare? Det är tragiskt att se en chefsredaktör vars tidning får ekonomiskt stöd yttra sig i saker som han inte vet nåt om....invandrarna....får ju startbidrag, socialbidrag, barnbidrag, tolkhjälp och samma rätt till vård och skola som svenskar som betalat skatt i 70 år....men som tur herr Lutti så är det fler som vaknar varje dag....vi kan inte ha en chefsredaktör som vänder sig mot sin egen befolkning och som stödjer våld och övergrepp mot våra ungdomar....kom ihåg att du startade det här lutti jag har inget att förlora men du har väl ett och annat bl.a rykte och arbete....det mest skrämmande med det här är inte det faktum att du går i deras ledband utan att du som chef(s)redaktör blundar för verkligheten och att du får sitta på en position där du sitter nu,men det kan snabbt ändras”.

MVH

roger bauman (roger@passagen.se)

Från signaturen ”Ola” har inget nytt hörts. Det senaste vykortet idel vänligheter, som det här: ”Lutti är den störste rövslickaren av socialdemokratiska ledarskribenter”.

Den dag jag får brev från någon som kan uttrycka sitt förakt mot invandrare, flyktingar och redaktörer på en hyggligt begripligt svenska, den som lärs ut på SFI, lovar jag att publicera vartenda ord.

tågar ut från Carnegie (med miljonerna i behåll) efter att ha svindlat bort miljarder på snabba klipp och försatt landet i ekonomiskt stillestånd. Några banker räknar på förlusterna i väntan på de exakta siffrorna; hur många miljarder har vi lånat ut till Maths O Sundqvist? En, två eller tre? Och hur ser det ut i Baltikum?

Någon tröst att söka på Börsen, den går upp igen.

Jag går till Anita Kratz spännande bok om vår statsminister, ”Reinfeldt Ensamvargen”. Där finns ingen tröst, men det här; Reinfeldt ”vill montera ned välfärdsstaten som lurade folk in i en falsk trygghet”. Det var 1993. Och så säger han:

”Antingen gör vi det nu under ordnade former eller också tvingas vi till det under panikartade förhållande på 2000-talet”.

Hur ska det gå till?

”Bidragen ska avvecklas och privata försäkringslösningar ska garantera tryggheten utöver minimistandarden”.

Och hur ser miniminivån ut i ditt samhälle?

”Staten ska stå för en minitrygghet där medborgarna garanteras en enklare bostad och mat för dagen”.

Kanske Reinfeldt blickade framåt, mot 2008 och finanskrisen; Stureplans nu utblottade finansvalpar kan räkna med tak över huvudet och soppa till lunch när bostäder, bilar och båtar auktionerats ut. Den medkännande högern sviker inte sina egna.

där Gävleborg når nästan ända fram! En andraplats får duga, i brist på uppskattning från Svenskt näringsliv och andra företagarorganisationer som står regeringen nära.

Vårt län (jag bor i Uppland, på 17:e plats) kvalar in som tvåa när dejtingsajten E-kontakt mäter antalet ”vänsterprasslare”; 40,3 procent erkänner otrohet, om jag förstår siffrorna och sammanhangen rätt. Det är lite grumligt här och där. Men Rolf Lassgård reder ut saken: ”Folk är ärligast i Gävleborg”. De ger rätt svar. Men Lassgård går ren. Han håller sig till Helena Bergström.

skrev Gefle Dagblad i tisdags om budgetuppgörelsen i Hofors. Men protokollet visar något annat; enighet. Moderaten Alf Persson instämde i förslaget att höja skatten med 75 öre. Att han vek ner sig är en annan sak, en fråga om ryggrad. Persson går nu böjd.

GD bluffade. Om ett tag ber tidningen nog om ursäkt.

framför teven; Brynäs havererade, Gif hade lite otur mot ett bättre lag. Gif stannar kvar i Allsvenskan, men Brynäs? Jag såg några tiotal spelare som åkte skridskor men ingen som spelade hockey. De yngsta försökte, de äldre gav upp redan vid 2–0.

Inför framtiden är missmod den enda rimliga hållningen. Ännu kan det bli värre.

Annons