Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brinner för att hjälpa utsatta

– En dröm som går i uppfyllelse. Jag har alltid önskat att få hjälpa människor som är i akut behov av hjälp.

Det säger Sandvikentjejen Ena Ramic som är med och organiserar en uppmärksammad hjälpresa som går ut på att förse sju flyktingläger i Libanon med ambulanser och medicinsk utrustning.

Annons

”Hope for life” kallas projektet som tre hjälporganisationer nu genomför för att hjälpa svårt utsatta människor i palestinska flyktingförläggningar i Libanon.

– De palestinska flyktingarna har ingen tillgång till sjukvård. Situationen är allvarlig. Många lever i svår fattigdom och under extrema förhållanden, berättar Ena Ramic, 23-åring från Sandviken som studerar globala frågor med inriktning på mänskliga rättigheter vid Malmö högskola och som arbetar som volontär i organisationen Nordisk Hjälp.

Det är i den sistnämnda egenskapen som hon blivit utvald att som en av 14 personer delta i hjälpresan till Libanon där sju ambulanser fyllda med medicinsk utrustning i början av november ska överlämnas till lika många flyktingläger.

– Det kommer bli en lång och spännande resa där fokus ligger på de frågor som mitt hjärta brinner för: Hjälpverksamhet, mänskliga rättigheter och kampen för en bättre värld.

Ena Ramic kom själv till Sverige som flykting från krigshärjade Bosnien när hon var fyra år gammal.