Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brinner för att hjälpa utsatta

– En dröm som går i uppfyllelse. Jag har alltid önskat att få hjälpa människor som är i akut behov av hjälp.

Det säger Sandvikentjejen Ena Ramic som är med och organiserar en uppmärksammad hjälpresa som går ut på att förse sju flyktingläger i Libanon med ambulanser och medicinsk utrustning.

”Hope for life” kallas projektet som tre hjälporganisationer nu genomför för att hjälpa svårt utsatta människor i palestinska flyktingförläggningar i Libanon.

– De palestinska flyktingarna har ingen tillgång till sjukvård. Situationen är allvarlig. Många lever i svår fattigdom och under extrema förhållanden, berättar Ena Ramic, 23-åring från Sandviken som studerar globala frågor med inriktning på mänskliga rättigheter vid Malmö högskola och som arbetar som volontär i organisationen Nordisk Hjälp.

Det är i den sistnämnda egenskapen som hon blivit utvald att som en av 14 personer delta i hjälpresan till Libanon där sju ambulanser fyllda med medicinsk utrustning i början av november ska överlämnas till lika många flyktingläger.

– Det kommer bli en lång och spännande resa där fokus ligger på de frågor som mitt hjärta brinner för: Hjälpverksamhet, mänskliga rättigheter och kampen för en bättre värld.

Ena Ramic kom själv till Sverige som flykting från krigshärjade Bosnien när hon var fyra år gammal.