Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brister i arbetsmiljön för Scandics städpersonal

Tunga lyft, brist på rutiner och okunskap om hur de anställda ska utföra sina arbetsuppgifter för att undvika belastningsskador.
Det är några punkter som Arbetsmiljöverket tar upp när de nu ställer krav på förbättringar för städpersonalen på Scandic Hotel Gävle Väst.

Efter ett besök på hotellet upptäckte arbetsmiljöinspektören Eva Malm bland annat att städpersonalen måste lyfta tunga bäddsoffor som saknar hjul och att det saknas rutiner för riskbedömningar på arbetsplatsen. De anställda saknar även kunskap om hur de ska utföra sina arbetsuppgifter på bästa sätt.

– Vi kräver att man har rutiner och själv gör riskbedömningar hur man kan förebygga belastningsskador. Det här är ganska vanliga brister på hotell.

Scandic Hotel Gävle Väst ska nu svara Arbetsmiljöverket på vad man gjort för att åtgärda bristerna, annars finns risk för straffavgifter.

Enligt hotellchefen Malin Grönberg har hotellet rutiner för riskbedömningar men man är dålig på att dokumentera det. Bäddsofforna funderar man även på att byta ut mot ett mer ergonomiskt alternativ.

– Vi tycker att det är jättepositivt att de kommer hit och inspekterar så att vi kan bli bättre. De hittade brister på CH i somras som vi har åtgärdat. Vi gör så mycket men måste bli bättre på att skriva ner allt.