Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brodin vann efter särskiljning

Små marginaler var bara förnamnet när Grupp E-cupen fortsatte med Violenrallyt i Flen. När dammet lagt sig kunde konstateras att Erik Brodin vunnit – efter särskiljning.

Årets andra deltävling i cupen för standardbilar avgjordes i skogarna kring Flen. Fem stycken (onotade) sträckor stod där de tävlande till buds.

Sandvikens Erik Brodin/Rebecca Engvall gjorde upp med Johan Gustavsson/Erik Gesteby, Ludvika, om sgerpokalen. Inför slutsträckan var det åtta tiondels sekunders försprång för de sistnämnda.

Men Brodin trampade extra hårt på gaspedalen och tog in exakt den marginal som felades. Dött lopp med andra ord!

Då säger regelboken att den som är snabbast på första sträckan har fördel. Och där var Erik Brodin två tiondelar före Johan Gustavsson. Saken var klar.

Bra tempo i Violenrallyt höll även Skutskärs Mattias Engvall/Tim Joons. En avkörning på den tredje sträckan sinkade emellertid och en presumtiv pallplats förbyttes till en femte. Nionde plats gick till Robin Wallberg/Rickard Ahl, Skutskär.

I ungdomsklassen styrde Emelie och Håkan Mattsson, Sandviken, in på tredje plats.Ove Eklund/Lars-Åke Karlsson, Film, slutade sexa i tvåhjulsdrivna klassen för B-förare.

Totalt i Grupp E-cupen – efter Dan Anderssons Minne i vintras samt Violenrallyt – toppar Hampus Böe, Filipstad, före Mattias Engvall och Erik Brodin.