Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får fängelsestraff efter att ha odlat knarksvamp – hade odlingstält i lägenheten

De två männen misstänktes bedriva en omfattande knarkverksamhet i en lägenhet i Gävle. Den ena av männen får nu fängelse medan den andra döms till samhällstjänst.

Annons

LÄS OCKSÅ: Bedrev omfattande knarkodling i lägenheten – började på grund av posttraumatisk stress

Det var i maj som polisen i samband med en kontroll av en lägenhet i Gävle kunde upptäcka en odlingsverkstad för narkotikasvampar.

I lägenheten påträffades misslyckade svampodlingar och utrustning som krävs för att odla narkotikaklassad svamp.

Polisen hittade också svampodlingar i olika stadier i ett odlingstält som hade byggts upp likt ett växthus i ett av rummen.

Bild inifrån odlingstältet som hade byggts upp i lägenheten.

Två män, en hemmahörande i Gävle och en i Göteborgstrakten, åtalades för grovt narkotikabrott och narkotikasmuggling då de ska ha sålt svamparna i bland annat Norge.

Nu döms mannen från Göteborgstrakten till skyddstillsyn med samhällstjänst på 120 timmar medan Gävlemannen döms till 8 månaders fängelse.

Göteborgsmannen anses vara lämplig för samhällstjänst men inte Gävlemannen som i stället får avtjäna sitt straff bakom galler.

Åklagaren menade inför rättegången att de två männen bedrev en omfattande knarkverksamhet och att det handlade om grovt narkotikabrott och därför borde bli ett flerårigt fängelsestraff.

Tingsrätten skriver dock i domen att det inte är utrett utom rimligt tvivel att det handlar om grovt narkotikabrott och därför bedöms brottet som ringa varpå också straffet blir lägre.

Om polisen inte hade upptäckt odlingen hade det enligt åtalet kunnat framställas närmare 2 170 gram torkad svamp för missbruk.

Enligt Göteborgsmannen började han odla svamp då substansen i svamparna lindrar den posttraumatiska stress han lider av sedan han varit med om en olycka.

Torkad svamp hittades i lägenheten.

asas

LÄS OCKSÅ: Gävlebo sålde knark i Norge – åtalas för grovt narkotikabrott

Mer läsning

Annons