Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hungrig man försökte stjäla mobiltelefon – och bet brottsoffrets kompis

Mannen bad att få en hamburgare av en ung tjej i centrala Gävle. När hon sa nej försökte han stjäla hennes mobil och bankomatkort – och bet en man i hennes sällskap.
Nu har den hungrige tjuven dömts till skyddstillsyn och att betala skadestånd.

Annons

Det var juni och studenttider. En ung kvinna och man hade varit på en hamburgerrestaurang i centrala Gävle, när en man ska ha börjat följa efter dem.

LÄS OCKSÅ: 17-årig Gävlebo åtalas för att ha försökt stjäla 31 000-kronorsklocka

Efter att ha bett kvinnan om att få en hamburgare – och hon svarat nej – ska den förföljande mannen ha frågat än en gång, för att därefter ha knuffat omkull henne på marken och försökt ta tag i ett fodral som låg i fickan på hennes jacka, som bland annat innehöll bankomatkort och mobiltelefon. Hon ska ha lyckats hålla kvar fodralet genom att ta tag i det genom fodret på insidan av sin jacka och hållit fast det.

Mannen i hennes sällskap ska då ha försökt hjälpa henne, varpå den misstänkte ska ha bitit honom i armen – med kraft.

LÄS OCKSÅ: Snattare tog stryptag och hotade personal på Ica Kvantum

Den misstänkte har nekat till anklagelserna. Han säger att han visserligen inte känner kvinnan men att han hälsade på henne eftersom han såg att hon tagit studenten.

Han medger även att han ska ha bett om att få en hamburgare, då hon hade flera och han bara behövde en.

LÄS OCKSÅ: Person anhållen efter måndagens knivskärning i centrala Gävle

Han säger även att den andra killen då ska ha kommit och dragit bort honom därifrån. Den misstänkte uppger att han försvarade sig genom att slå den andra mannen med handflatan – men att han aldrig bet honom.

Rätten valde att gå på kvinnan och mannen i hennes sällskaps linje då två vittnen kunnat bekräfta deras version av händelsen. Deras skador ska även ha styrkt deras berättelse.

Mannen döms för misshandel och försök till grov stöld. Tingsrätten dömer mannen till 160 timmars skyddstillsyn samt att betala 5000, respektive 6000 kronor i skadestånd till kvinnan och mannen.

Han ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Mer läsning

Annons