Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrotten avlöser varandra i Nya Bruket – men ingen har sett eller hört något

Det börjar likna ett mysterium. Natten till tisdagen hade IOGT-NTO Vänskapsbandet i Sandviken inbrott för "femte eller sjätte gången i år" – de har tappat räkningen. Krossade fönster och uppbrutna dörrar väntade i morse men som vanligt har ingen märkt något.

Annons

LÄS OCKSÅ: Inbrottsvåg i Sandviken på väg att klaras upp

Det här var skadegörelsen som mötte IOGT-NTO-föreningens medlemmar på tisdagen.

Natten till tisdag hände det igen – IOGT-NTO Vänskapsbandet i Sandviken utsattes för inbrott. Denna gång verkar inte inbrottstjuvarna ha fått med sig något men dörrar är sönderbrutna och ett fönster är krossat. Christoffer Nyberg, sekreterare i föreningen, tror att kostnaden för skadorna uppgår till 10 000 kronor.

– Vi får hoppas att försäkringen täcker det, säger han.

Det är inte första gången som lokalen i stadsdelen Nya Bruket utsätts för inbrott och skadegörelse. Det har snarare blivit en del av föreningens vardag.

– Det är tråkigt att det händer igen och igen. Det är femte eller sjätte gången i år vi har inbrott så det börjar bli ett par polisbrev om man säger så, säger Christoffer Nyberg.

LÄS OCKSÅ: Nytt fall av inbrott hos badande i Sandviken

Vid ett tillfälle i år har polisen lyckats ta fast inbrottstjuvar som olovligen besökt IOGT-NTO Vänskapsbandets lokaler – men där tar hjälpen slut. Christoffer Nyberg ställer sig frågande till hur inbrottstjuvarna har kunnat operera ostört och obemärkt.

– Personligen skulle jag ju aldrig försöka mig på att göra inbrott mitt i ett bostadsområde. Att krossa fönster och bryta upp dörrar låter ju ganska mycket, men hittills har ingen hört eller sett något. Fler borde ju höra.

I lokalen finns en kiosk och det verkar som att det är den som lockar oönskade gäster.

– Det känns ganska meningslöst att de förstör så mycket bara för att ta lite läsk och chips. I våras fick tjuvarna i och för sig med sig tobak för 10-15 000. Vi håller på att avveckla den försäljningen nu. Dels för att det är stöldbegärligt men också för att det är skadligt givetvis.

De ständiga inbrotten tär både på föreningen som helhet och dess medlemmar. Christoffer Nyberg berättar att försäkringen ofta är dyr, att självrisken kan kosta mer än ett fönster.

– Det är dels ett evigt rännande med att spika för fönster och snygga till. Sen går det åt mycket pengar. Det hade varit roligare att kunna rusta upp lokalen på allvar istället för att hela tiden hålla på med sånt här, konstaterar Christoffer Nyberg.

LÄS OCKSÅ: Inbrottstjuvar använde Fridas husnyckel – nu vill hon varna andra

Mer läsning

Annons