Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordförsöksmisstänkte mannen häktad – kände till sitt offer

/
  • Här på Citykiosken ska bråket mellan 51-åringen, som nu är häktad för mordförsök, och en man i 35-årsåldern inletts.

På fredagen häktades den 51-årige man som misstänks för försök till mord på en man i 35-årsåldern.
Bråket mellan de två startade inne på Citykiosken och slutade med att mannen i 35-årsåldern fick föras till sjukhus med skärskador i ansikte och över halsen.

Annons

Den 51-årige mannen greps kort efter händelsen som inträffade 21.30 på tisdagskvällen. Många vittnen fanns till bråket som utspelade sig på Gävles livligaste plats, vid bussarna alldeles vid Rådhustorget. På fredagen strax efter klockan 14 stod det klart att han häktas på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Åtal ska vara väckt senast 18 september.

Åklagare Lars Göransson berättar att de båda männen känner till varandra sedan tidigare.

– De känner igen varandra. Så pass att de hejar om de ser varandra på stan, men det har inte framkommit något konkret om att de skulle ha varit vänner tidigare.

Bråket startade inne på Citykiosken men vad de inblandades syn är på hur det hela startade vill inte Lars Göransson gå in närmare på i nuläget.

– Så mycket kan jag säga att målsägande och misstänkt har olika uppgifter. Jag vill inte gå närmare in på vad som är sagt, då det fortfarande finns vittnen kvar att höra som kan påverkas av deras berättelser.

Det farliga våldet ska dock ha skett utanför Citykiosken. Vad för slags vapen 51-åringen använde vid angreppet låter Lars Göransson vara osagt.

– Han har använt ett tillhygge, närmare än så vill jag inte beskriva det. Skadorna min klient har fått går över kinden och gränsar ner till halsen. Jag har inte fått rättsläkares utlåtande än, men har sett på foton.

Hur mår din klient?

– Han har ont och har fått en ful skada.

Hur kritiskt var läget när han fördes till sjukhuset?

– Han var vid medvetande. Om du undrar om det fanns fara för hans liv så är svaret nej.

Läs också: Man skuren i halsen – en gripen för mordförsök

Mer läsning

Annons