Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker vittnen till väpnat rån

/

På torsdagseftermiddagen rånades vårdmottagningen Elinda vård i centrala Gävle av två beväpnade män. Polisen är angelägen om att vittnen som sett något i anslutning till rånet hör av sig.

Annons

LÄS MER: Väpnat rån i centrala Gävle

Elinda vård på Norra Rådmansgatan är en privat vårdmottagning. Det var vid 14.55 på torsdagen som två maskerade och beväpnade män klev in på mottagningen.

– De var delvis maskerade. Hur de var beväpnade vill vi inte gå ut med då det kan påverka utredningen när vi nu behöver vittnesuppgifter och det handlar om att knyta någon till brottet, säger Gävlepolisens presstalesman Mikael Hedström.

Klockan 15.03, åtta minuter efter att rånarna kommit dit, larmades polisen. Polisen är intresserad av iakttagelser som kan ha gjort mellan klockan 14 och 15.

Det finns både målsäganden och vittnen från själva rånet som polisen hörde efter brottstillfället. Men det finns behov av ytterligare vittnesmål.

LÄS MER: Rån mot Söders närköp

Polisen gick på torsdagskvällen ut med ett signalement på de bägge rånarna.

Den ena mannen beskrivs som mellan 170 och 175 centimeter lång. Han ska ha haft på sig svarta skor med neongula ränder, svarta adidasbyxor och var maskerad med halsduk och svart mössa.

Den andra mannen var, enligt uppgifter, mellan 185 och 190 centimeter lång. Han ska ha burit en ryggsäck, varit mörkt klädd och maskerad.

En teknisk undersökning av brottsplatsen är genomförd. Vårdmottagningen höll under fredagen stängt på grund av rånet. Rånarna kom över en summa kontanter.

– Det är ovanligt att hälsocentraler av det här slaget blir rånade, säger Mikael Hedström.

LÄS MER: Rån mot kiosk i Sandviken

LÄS MER: Rån mot Preem i Skutskär

Mer läsning

Annons