Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenbo åtalas för Blocket-bedrägerier

En 21-årig man från Sandviken som lurat till sig 491 765 kronor genom att annonsera ut traktorer och hundvalpar på Blocket åtalas nu. Han åtalas även för en misshandel och en grov misshandel under förra året.

Annons

Mannen är misstänkt som hjärnan i ett 30-tal Blocket-bedrägerier där privatpersoner och företag lurats att föra över belopp på tiotusentals kronor till ett bankkonto, men inte fått annonsvaran.

Annonserna har i de flesta fall gällt traktorer, hjullastare och hundvalpar. Bedrägerierna, som anses som grova med tanke på omfattningen, har pågått mellan augusti och december 2014.

21-åring från Sandviken sitter häktad nu häktad misstänkt för brotten.

Han åtalas också för en misshandel han ska ha utfört själv i februari förra året och en grov misshandel som även en 23-årig Gävlebo varit inblandad i.

De båda männen ska ha slagit ner och sedan sparkat på en man på Nygatan i Gävle i oktober förra året. Sedan tre män försökt bryta in och avstyra misshandeln gav sig Sandvikenbon och 23-åringen på även dem.

21-åringen ska ha varit drivande och slagit och sparkat på de tre männen. Mot en av personerna riktades en spark mot huvudet.

Sandvikenbon utförde även en misshandel på Polhemsgatan i Sandviken i februari för ett år sedan, då han slog en knytnäve i ansiktet på en man. Offret fick en näsfraktur som resultat.

En 19-åring från Sandviken åtalas också misstänkt för inblandning i en del av bedrägerierna.

Mer läsning

Annons