Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkare misstankar mot Chicanos-män

Samtliga fem som greps i samband med den allvarliga knivmisshandeln i Björksätra förra veckan är frihetsberövade.
Flera av männen är med i den kriminella mc-klubben Chicanos – bland dem finns den 24-åring som pekats ut som ledare i Sandviken.

Annons

LÄS MER: Flera gripna efter knivmisshandel

Efter att en av männen släpptes i helgen anhölls han på nytt under tisdagen. Precis som övriga inblandade misstänks han för grov misshandel.

Det handlar om en 33-årig man som bor i den lägenhet där männen greps. Han är den enda av dem utan känd koppling till Chicanos eller annan mc-kriminalitet.

– Vi har hållit nya förhör och efter det har misstankarna mot honom stärkts, säger åklagare Lars Göransson, som leder förundersökningen.

Händelsen utspelade sig på torsdagskvällen. 33-åringen och det 26-åriga offret ska ha befunnit sig i bostaden då fyra män dök upp och påbörjade misshandeln.

Bland dem finns den 24-åring som uppges vara Sandvikenpresident för Bandidos supportergrupp Chicanos. Men också en 25-åring och ytterligare en 24-åring som båda enligt uppgifter till Arbetarbladet är medlemmar i den kriminella mc-klubben. Den fjärde mannen som kom till lägenheten är en 37-åring från västra Gästrikland, som sedan tidigare är känd inom kriminella mc-kretsar. Samtliga fyra häktades i helgen.

LÄS MER: Utpekad Chicanos-president fälld för narkotikabrott

Offret som efter misshandeln fördes bort från bostaden har beskrivit händelseförloppet. En beskrivning som stämmer överens med offrets skador. Någon klar bild av motivet finns inte.

– Vi har fått någon teori från målsäganden om vad det kan bero på. Men det här kom som en överraskning för honom, förklarar Lars Göransson.

– Han vårdas inte längre på sjukhus men mår psykiskt dåligt av det som hänt. Det var förstås en omtumlande upplevelse. Han har blött väldigt mycket.

LÄS MER: Allt om Bandidos etablering i Sandviken – och hur kommunen vill köpa mc-gängets lokaler

Mer läsning

Annons