Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Streetrace anordnades i Gävle i helgen – jakten fruktlös för polisen

Sent lördag och in på natten till söndag anordnades streetrace-tävlingar i Gävle på flertalet platser. Polisens presstalesman Mikael Hedström berättar att de hela tiden var hack i häl och tvingade det olagliga evenemanget att flytta på sig – men jakten blev fruktlös.

Annons

Mikael Hedström hos polisen kan inte delge de exakta platserna för det illegala streetrace som hölls i helgen. I en Facebook-grupp går det dock att läsa att bland annat Hagaström ska ha varit en av platserna där det kördes. Arrangemangen är så kallade olovliga allmäna sammankomster

I helgen var det streetrace runtom i Gävle. Polisen försökte förgäves sätta stopp på skeendet. Arkivbild.

– Så fort polisen anländer till de olika platserna så flyttar de sig till nästa plats. Troligtvis går det ut till exempel sms i stilen "Nu syns vi på nästa ställe", berättar Mikael Hedström.

Senast ett streetrace kördes var i maj månad och polisen har brottats med problemet under många år.

– Är det en varm och fin kväll så finns det en chans att de bestämmer sig för att köra. De kör inte om vädret är dåligt. Det är en farlig sysselsättning som sker otillåtet på allmän plats, skulle det hända nåt så kan arrangören bli misstänkt för vållande till kroppsskada eller i värsta fall död.

– Det vi gör att försöka stoppa skeendet genom att ta dem för något trafikbrott – som till exempel att stå felaktigt parkerad längs en huvudled. Det är väl dessutom svarta pengar i omlopp, de tävlar ju, fortsätter Mikael Hedström.

Polisen är oroliga för att det ska hända något i samband med streetrace-tävlingarna.

– Det man önskar är ju att de skulle försöka hyra något ställe att vara på och köra under ordnade former. Kanske går det att lösa med Rörbergs flygfält till exempel, eller någon motorbana.

Mer läsning

Annons