Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ströp supporter i Brynäsbussen

När Brynäs förlorade mot Örebro misshandlade en supporter en annan på väg hem i Brynäsbussen. Mannen döms nu mot sitt nekande. Han hävdar att det var en "grabbig stämning" på bussen.

Annons

Det var efter en match i Örebro i januari 2015 som Brynässupportrarna var på väg hem. Örebro vann med 2-1 vilket gjorde att stämningen var stökig på bussen.

I förhör uppger 26-åringen att han satte sig långt bak i bussen för att undvika de berusade supportrarna eftersom han "blir trött när Brynäs torskar".

Enligt domen väsnades en 21-årig man mycket vid mikrofonen framme i bussen. När målsägaren säger "ge fan i den där jävla micken" såg 21-åringen rött. Han går bort till 26-åringen, trycker sedan utan ett ord ned honom i sätet och stryper honom med båda händerna under 15-20 sekunder. När målsägaren kippar efter andan ska 21-åringen ha yttrat orden: "Har du panik?"

21-åringen nekar i förhör till misshandel. Han menar att man tacklades och skojade på bussen och gjorde "grabbiga saker". Han menar att han råkade ramla över 26-åringen och absolut inte har strypt honom.

Tingsrätten tror honom inte och dömer honom mot sitt nekande för misshandel. Straffet blir dagsböter motsvarande 9 500 kronor. Tingsrätten avslog målsägarens skadeståndsyrkanden.

Mer läsning

Annons