Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåring åtalad för mord på 25-årig småbarnsmamma i Sundsvall

En 17-årig pojke åtalas för mord på 25-åriga Stina Zetterberg i Sundsvall i september.
Syftet var, enligt pojken själv, att brottet skulle få polisen att döda honom.

Annons

Under fredagen lämnade vice chefsåklagare Peter Salzberg in stämningsansökan till Sundsvalls tingsrätt, skriver Sundsvalls Tidning.

Av stämningsansökan framgår att pojken dödat Stina Zetterberg genom att "hugga eller sticka henne upprepade gånger" med kniv.

– Jag vet inte om jag tror på honom men han säger själv i förhören att en tanke har varit "suicide by cop", säger åklagaren Peter Salzberg till TT.

Uttrycket brukar vanligtvis användas när någon attackerar poliser i syfte att bli skjuten och dö. Men när 17-åringen anföll henne fanns inga poliser där och pojken gick själv till polisstationen och anmälde sig efter dådet.

När 17-åringen häktades erkände han att han dödat 25-åringen men hans försvarare hävdade att gärningen borde rubriceras som grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Det finns ingen som helst koppling mellan Stina Zetterberg och 17-åringen utan det var ren slump som gjorde att just hon dödades, enligt åklagaren. Hon hittades svårt skadad i ett grönområde i centrala Sundsvall den 8 september. Hon avled senare av sina skador.

Enligt den rättspsykiatriska utredningen lider 17-åringen av en allvarlig psykisk störning och kan därför dömas till rättspsykiatrisk vård.

LÄS MER:

17-åring gripen för mord i Sundsvall

Sundsvallsmordet:17-åring får vård

Mer läsning

Annons