Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs bekräftar: Czarnecki bryter kontraktet

Brynäs bekräftar nu det Sporten avslöjade i måndagens tidning – Niklas Czarnecki har sagt upp sitt kontrakt.

– Det här är inget konstigt, säger sportchef Micke Sundlöv i ett pressmeddelande.

Niklas Czarnecki skulle egentligen träna Brynäs även säsongen 2011/2012, men som Sporten berättat fanns en klausul i kontraktet som innebar att någon av parterna kunde bryta avtalet om det gjordes före februari månads utgång.


Det gjorde Czarnecki, vilket vi berättade om i måndags. Då ville ingen i Brynäs bekräfta uppgifterna, men under torsdagen skickade klubben ut ett pressmeddelande med rubriken "Niklas Czarnecki ändrar sitt kontrakt med Brynäs IF".


Vidare står det att "Czarnecki har bestämt sig för att använda sig av klausulen i sitt kontrakt med Brynäs IF. Detta innebär att Niklas nuvarande kontrakt räcker fram till sista april 2011."


Sundlöv säger så här enligt pressmeddelandet:
– Det här är inget konstigt. Det blir ingen skillnad i vår verksamhet bara för att Niklas ändrar sitt kontrakt. Det är alltid här och nu som gäller för oss. Alla är professionella, och vår uppmärksamhet ligger nu på slutspelet.

Orsaken till att Czarnecki bryter avtalet står det inget om i pressmeddelandet. Där uttalar Brynästränaren sig så här:
– Jag har utnyttjat klausulen i mitt kontrakt med Brynäs IF. Jag har informerat spelarna och nu siktar vi alla mot ett underbart slutspel där vi har alla möjligheter att gå långt. Mitt och lagets fokus är nu på slutspelet där vi alla jobbar för samma mål.