Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs värvar Moraforward

Brynäs fick under onsdagseftermiddagen klart med ytterligare en forward som har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Annons

Det handlar om Moraforwarden Martin Johansson, som spelat i allsvenskan de senaste två säsongerna.

Den 187 cm långe och 81 kg tunge forwarden kommer ursprungligen från Landskrona. Han har gjort runt 80 elitseriematcher med Färjestad, och även spelat såväl U18- och U20-VM för Sverige.

– Det är naturligtvis mycket glädjande att Martin valde oss, säger Brynästränaren Tommy Jonsson i ett pressmeddelande. Han är en attraktiv spelare som flera klubbar visat intresse för. Martin är en intressant spelare, han är fortfarande ung och står under utveckling, men han har ändå en hel del elitserierutin, och har varit med förr på den här nivån. Han är en väldigt skridskoskicklig spelare som kommer att passa väl in i vår spelidé med tanke på att vi är ett lag som vill spela hockey med hög intensitet och i hög fart. Han kan dessutom spela på flera positioner, både som center och ytterforward.

Säsongen som gick gjorde Johansson 38 poäng (12+26) på 52 matcher i Mora.

– Det är fantastiskt kul att gå från Allsvenskan och komma tillbaka till Elitserien och spela igen, verkligen jättekul, säger Martin Johansson i ett pressmeddelande. Brynäs är en stabil och bra klubb, det känns som ett väldigt bra lag att komma till, med många bra killar, och många som jag känner sedan tidigare.