Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs ville samarbeta

Brynäs IF hade gärna sett att Gefle IF byggde en ny fotbollsarena intill Läkerol Arena i Sätra. De två elitklubbarna, som i vanliga fall konkurrerar om sponsorer, såg till och med en del samverkansmöjligheter.

– Vi har restaurang och loger som vi skulle kunna samarbeta kring, det var intressant både för Gif och oss. Det fanns skisser på att bygga en anslutning mellan arenorna, säger Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör i Brynäs.

Han tycker att det ”känns tråkigt” att Gefle IF:s planer nu inte kan bli av, men påpekar att han inte kan kommentera kalkylerna eller kommunens argument för att dra sig ur.

Läkerol Arena, som byggdes 2006 med hjälp av lån som kommunen borgade för, har varit en viktig del i hockeyklubbens utveckling.

– Den har möjliggjort en tillväxt vi aldrig hade kunnat få i gamla Gavlerinken. Samtidigt är driften väldigt dyr och det har varit tufft att driva arenabolaget, säger Hans-Göran Karlsson.