Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Buss helt övertänd i Valbo

En buss blev helt övertänd vid 14-tiden på tisdagseftermiddagen och E16 stängdes av i båda riktningarna. Enligt inre befäl på räddningstjänsten ska bussen ha varit på väg mot Sandviken men den var inte i trafik så inga passagerare fanns ombord.

Chauffören märkte hur det började ryka bak på bussen och körde intill vägen och stannade. Strax därpå var räddningstjänsten på plats för att släcka branden.

Bussen är av modellen dragspelsbuss som drivs med miljödiesel/rapsolja.

Enligt Trafikverket stod bussen vid trafikplats Nybo. Trafiken påverkas kraftigt däremellan och till trafikplats Hagaström med riktning mot Falun.

Trafiken från Gävle leds om via gamla vägen över Valbo och det är kilometerlånga köer från Valbo kyrka och västerut.

UPPDATERAD 14.55:

Branden ska nu enligt uppgift till inre befäl på räddningstjänsten vara släckt. Trafiken rullar, men med begränsad framkomlighet mot Sandviken (ett körfält). I filerna mot Gävle ska det vara full framkomlighet. Även E4 påverkas då det är avfart/påfart mot Sandviken.

Ingen person har kommit till skada och det finns ingen misstanke om brott. Samverkan sker med Gästrike Vatten för att kontrollera eventuell miljöpåverkan.

UPPDATERAD 18.35:

Det är fortsatta köer på E16 från Gävle mot Sandviken, men det går aningen lättare i trafiken nu än tidigare. Det gäller dock att köra sakta förbi olycksplatsen.

UPPDATERAD 19.22:

Enligt pressinformation från Nettbuss Stadsbussarna ska en teknisk undersökning avgöra brandorsaken.

Bussen var ur tjänst och hade därmed enbart föraren ombord. Föraren larmade själv räddningstjänsten och försökte därefter släcka branden med bussens skumsläckare.

Föraren togs till sjukhus för observation med anledning av kraftig rökutveckling kring bussen.

– Föraren har agerat oklanderligt och vi är naturligtvis tacksamma att ingen kom till skada, säger Lennart Skoog, affärschef för Nettbuss Stadsbussarna i Gävle.

Bussen kommer nu att genomgå en teknisk undersökning. Innan den är färdig går det inte att uttala sig om orsaken till branden.

Enligt pressinformationen har Nettbuss Stadsbussarna varit förskonade från liknande händelser tidigare.