Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busschauffören polisanmäler Sandvikenkvinnan för förtal

Busschauffören Abdulqadir Mumin hängdes ut som rånare på Facebook. Inlägget spreds och de hätska kommentarerna mot honom lät inte vänta på sig.
Nu polisanmäler han kvinnan för förtal.
"Jag känner såhär i efterhand att jag kunde ha formulerat mig annorlunda", skriver kvinnan i ett mejl.

Annons

LÄS OCKSÅ: Hängde ut busschauffören som rånare

LEDARE: Tänk efter en sekund innan du delar

Abdulqadir Mumin kör linjebuss i Ockelbo- och Sandvikenområdet. Under gårdagen blev han uthängd på Facebook av en kvinna från Sandviken efter en incident under hans arbetspass. Han anklagades för försök till rån.

Abdulqadir Mumin förnekar inte att han brusade upp och hänvisar till en kommentar på Arbetarbladet.se som han tycker beskriver situationen väl. Användaren "Saguna" verkar ha befunnit sig på bussen och skriver: "Hon pratade i mobilen och betalade, chauffören ropar så hon går tillbaka, hon pratar fortfarande i mobilen. Han säger att hon fått en tia för mycket i växel och sliter av henne mobilen."

Nu tänker han polisanmäla Sandvikenkvinnan för förtal.

– Jag tycker inte hon ska få komma undan med det här. Det är klart jag blir förbannad, det känns dåligt i hjärtat att folk kan göra så här, säger Abdulqadir Mumin.

Han har sett en del av kommentarerna som kom in på kvinnans Facebook-inlägg.

– Det var en väldig massa rasism, folk som är duktiga på att skriva vad de tycker när de är bakom datorskärmen – det är sånt de inte vågar säga i verkligheten, säger han.

Kvinnan tackade först nej till att kommentera händelsen och Facebook-inlägget hon skrev men på onsdagen mejlar hon till Arbetarbladet. Hon beskriver händelsen på samma sätt som det Abdulqadir Mumin hänvisade till – med tillägget att hon var tvungen att ge tillbaka tian för att få tillbaka mobilen.

"Jag handlade i affekt när jag la ut inlägget på Facebook. Jag känner så här i efterhand att jag kunde ha formulerat mig annorlunda. Därav anledningen att jag tog bort det.  Han mår förmodligen jättedåligt. Det gör i alla fall jag. Händelsen chockade mig nåt så fruktansvärt.", skriver hon vidare i mejlet. 

LÄS OCKSÅ:

Tänk efter en sekund innan du delar

Annons