Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussindragningar nu en fråga för kommunledningen

Hotet om indragningar av busslinjer i Sandvikens tätort kvarstår. Det blir nu upp till kommunledningen att ta ställning till hur de ekonomiska problemen inom kollektivtrafiken ska lösas.

Företrädare för tillväxtförvaltningen och skolan har träffats för att diskutera hur de chockhöjda kostnaderna för gymnasieelevernas skolkort ska hanteras.

– Vi är överens om problembeskrivningen, säger tillväxtchefen Leif Jansson.

Frågan om de besparingar som kostnadsökningen tvingar fram ska belasta gymnasieskolan eller kollektivtrafiken vill dock företrädarna för de båda förvaltningarna helst inte avgöra själva. Frågan lyfts nu till kommunledningen.

Ett alternativ är att kommunstyrelsen skjuter till extra pengar, ett annat är att antingen gymnasieskolan eller trafikenheten beordras att hantera de ökade utgifterna.

Blir det kollektivtrafiken som får stå för nedskärningarna riskerar i första hand linje 17 över Säljan nedläggning medan det kan bli minskad turtäthet inom den övriga tätortstrafiken.

Senast i januari måste frågan vara avgjord.

Då ska den nya resebeställningen till X-Trafik för 2009/2010 vara inlämnad.