Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Busskooperativet hoppas på treårsavtal

– Tack, landstinget
!
Vi är jätteglada.


Det säger busskooperativets ordförande Mats Ehn som nu hoppas få ett treårsavtal för trafiken.

Efter att skickats fram och tillbaka mellan landstinget och kommunen och bara fått nobben blev medlemmarna i buss- kooperativet glatt överraskade när landstinget i fredags beslutade att rädda trafiken. Detta utan att frågan ens förberetts inför budgetmötet.

– Vi är mycket glada, säger Mats Ehn.

För att det inte ska bli något uppehåll för trafiken efter sträckan Österfärnebo-Östervåla med förlängning till Uppsala måste busskooperativet nu få en snabb uppgörelse med landstinget.

– Vi klarar att köra halva januari. Sedan är det slut på pengarna.

Mats Ehn gav i går landstinget en prislapp för det kommande samarbetet. För att kunna behålla trafiken under 2009 behöver kooperativet ett stöd med 100 600 kronor.

– Men det bästa vore om vi fick ett treårsavtal så att vi i fortsättningen inte tvingas till årliga nedläggningshot. Det behövs också en viss kontinuitet för att vi ska kunna motivera fler att åka, säger han.