Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byborna vill sänka hastigheten efter olyckor

De som bor i Barkhyttan vill ändra hastigheten från 70 till 30 kilometer i timmen genom byn. Kommunen fick in ansökan för ett år sedan, men först i dagarna hamnar den hos länsstyrelsen.

– Det är bara att erkänna, brevet har blivit liggande i en pappershög på mitt skrivbord, säger gatukontorets Torbjörn Landström om fördröjningen.

Önskemålet gäller en rejäl sänkning av hastigheten på den vägsträcka som går genom Barkhyttans by.

– De boende har råkat ut för en del olyckor, säger Torbjörn Landström.

Han är ansvarig för väghållningen på den aktuella sträckan och har vid ett flertal tillfällen varit i kontakt med byborna angående hastighetsbegränsningen.

– Jag står bakom en sänkning av hastigheten.

Men ett sådant beslut ska tas av länsstyrelsen som nu efter ett år fått handlingarna från kommunen. Och för handläggare Fredrik Åberg finns det en del oklarheter.

– Det finns ingen adressat, bara namnunderskrifter från de boende som har ansökt, säger han.

– Det kommer bli mycket svårt att handlägga.

När Arbetarbladet framför problemet till Hofors kommuns väghållare, Torbjörn Landström, lovar han dock att ta ny kontakt med länsstyrelsen för att reda ut oklarheterna.